Design & innehåll

DESIGN & INNEHÅLL

När man har arbetat fram sin idé och vet vad man vill förmedla till besökaren i form av innehåll och känsla så är det dags för nästa steg som handlar om att ta fram en design och ett innehåll till hemsidan. Det är oftast här som arbetet med hemsidan börjar bli jobbigt. Både att skriva och designa är en förmåga som föhållandevis få besitter, ännu färre är det som har tiden till det. Att ta hjälp här kan vara det smartaste draget i arbetet med att ta fram en bra hemsida.

Att skriva för webben är inte som att skriva på papper. Läsaren ser helt annorlunda ut. Man läser en rubrik, scrollar lite, läser slutet, googlar, kollar en tredje sajt... utbudet är enormt och konkurrensen är stenhård och det gäller att välja sina ord med omsorg för att fånga läsaren.

En bild säger mer än tusen ord, det är användbart på internet där folk egentligen inte gillar att läsa. Att välja bilder med omsorg kan ge hemsidan ytterligare en dimension.

När det gäller design så finns det egentligen inget rätt eller fel. Det handlar om att illustrera det som man vill förmedla. En användarvänlig hemsida behöver nödvändigtvis inte ha en "snygg" design för att få godkänt utifrån användbarhets-perspektivet. Snygg design är inte automatiskt lika med hög användbarhet.

Här kan du se hur mycket designen påverkar. Det är samma text i alla exempel.

NÄSTA STEG